Mielen periaate – Olet osa universumin älykkyyttä

folder_openMielen toiminta, The Three Principles

Kun puhun kolmesta periaatteesta, minulta yleensä kysytään ensimmäiseksi, mitä nuo kolme periaatetta ovat. Periaatteet ovat oikeastaan vain sanoja, jotka on valittu kuvaamaan sitä, miten koemme elämämme hetkestä toiseen. Tämä blogisarja avaa jokaisen periaatteen, yksi kerrallaan. Vuorossa on…

Mielen periaate

Mikä todella pyörittää tätä systeemiä, jota kutsumme elämäksi? Miten tammenterhot kasvavat luonnostaan tammiksi tai haavat paranevat ilman, että meidän tarvitsee tehdä mitään?

Tämä on elämän luonnollinen älykkyys – voima, jota emme useinkaan tiedosta, mutta joka on aina läsnä. Tätä voimaa kutsutaan Mielen periaatteeksi.

Mielen periaate on yksi Kolmesta periaatteesta, joista skotlantilainen mystikko Syd Banks puhui. Se ei viittaa vain meidän henkilökohtaiseen mieleemme, vaan siihen universaaliin älykkyyteen, joka liikkuu ja vaikuttaa kaikessa elävässä. Tämä on se voima, joka varmistaa, että elämä jatkuu ja kehittyy – ilman, että meidän tarvitsee tehdä mitään – saatikka hallita tai ohjata sitä.

Mieli – Elämän luonnollinen virtaus

Mielen periaate voidaan ymmärtää elämän perustana – voimana, joka virtaa meidän lävitsemme ja yhdistää meidät kaikkeen ympärillämme olevaan. Se on näkymätön ja usein huomaamaton, mutta sen vaikutukset näkyvät kaikkialla. Tämä älykkyys ei ole kontrolloiva tai moraalinen voima, vaan se varmistaa, että elämän luonnollinen järjestys säilyy. Samalla tavoin kuin varsoista tulee hevosia tai murtunut luu luutuu, elämän virtaus jatkuu luonnostaan.

Kun pysähdymme miettimään elämän suuria prosesseja – niitä asioita, jotka tapahtuvat meissä ja ympärillämme ilman, että teemme mitään – esimerkiksi sen, että hengitämme, muistimme tai emme – alamme nähdä tämän älykkyyden vaikutuksen.

Tammenterho ei murehdi tulevaisuuttaan

Mieti tammenterhoa. Se ei koskaan murehdi tulevaisuuttaan – mitä jos siitä ei kasvakaan tammea? Mitä jos se kasvaisikin marsuksi, mehiläiseksi tai joksikin aivan muuksi? Tammenterho luottaa, että universaali älykkyys ohjaa sitä kasvamaan juuri sellaiseksi kuin sen on tarkoitus. Me ihmiset saatamme viettää tuntikausia murehtien tulevaisuutta tai pohtien, teemmekö oikeita valintoja. Tämä johtuu siitä, että olemme unohtaneet, että meissä on sama luonnollinen älykkyys, joka ohjaa tammenterhoa.

Vaikka aivomme saattavat olla suuremmat kuin tammenterhon, olemme usein vähemmän yhteydessä luonnolliseen virtaan, joka kantaa meitä eteenpäin elämässä. Yritämme hallita kaikkea. Tehdä kovasti töitä ja nähdä vaivaa, uskoen, että meidän on pakko tehdä niin, menestyäksemme. Mutta ehkä omatkin kokemuksesi osoittavat, etteivät asiat aina mene niin. On hetkiä, jolloin kaikki sujuu loistavasti, ilman mitään erityistä ponnistelua, ja on hetkiä, jolloin kaikki työ tuntuu valuvan hukkaan, vaikka kuinka ponnistelee.

Olemme osa suurempaa kokonaisuutta

Mielen periaate muistuttaa siitä, että emme ole yksin elämässämme. Emme ole erillisiä maailmasta tai luonnosta, vaan osa sitä. Tämä universaali älykkyys virtaa meidän lävitsemme ja ympärillämme. Kun olemme sopusoinnussa virran kanssa, asiat tuntuvat sujuvan vaivattomasti. Kun taas vastustamme tätä luonnollista älykkyyttä – joko tietämättömyyttämme tai omasta halustamme – asiat voivat tuntua vaikeilta ja turhauttavilta.

Erillisyyden harha

Tammenterho ei murehdi tulevaisuuttaan – se vain kasvaa. Samalla tavoin me voimme luottaa siihen, että elämä kantaa.

Syd Banks korosti usein, että yksi suurimmista kärsimyksemme lähteistä on erillisyyden harha – uskomus siitä, että olemme erillisiä muista ja maailmasta. Kun näemme itsemme erillisinä, elämä tuntuu raskaalta ja pelottavalta. Tällöin joudumme luomaan strategioita selviytyäksemme ja menestyäksemme maailmassa. Mutta kun ymmärrämme, että olemme osa tätä universaalia älykkyyttä, maailma muuttuu turvallisemmaksi ja selkeämmäksi paikaksi.

 

Mieli on kestävän tulevaisuuden ihmevoima. On uskomatonta, mitä saamme aikaiseksi selkeällä mielellä. Lue lisää kolmesta periaatteesta tästä.

___________________________________________________________________________________

Millaista muutosta sinä haluaisit nähdä maailmassa? Millaista muutosta sinä haluat sytyttää kipinälläsi?

Minä haluan katalysoida kestävää kehitystä, kestävyysinnovaatioita ja vastuullista toimintaa. Erityinen kiinnostuksen kohteeni on, miten ihmismielen toiminta vaikuttaa kykyymme ratkaista vaikeimmat ja isoimmat ongelmamme ilmastonmuutoksen ja luontokadon.  Ympäristö ja mieli -blogin muut artikkelit löydät tästä. Voit lukea lisää minusta täältä.

Kuva Joe Pixabaystä

Tags: Kolme periaatetta, Mielen periaate, Mielen rauha, Mielen toiminta, Sydney Banks, The Three Principles

Related Posts

keyboard_arrow_up